E25 coach zorgt voor structuur in eigen leven

Door deze positieve ontwikkelingen lukt het Xuly om uit de problemen te blijven. Daarnaast helpt coaching ook met praktische zaken zoals zoeken naar een passende school of werk. ‘’Mijn coach Mo kijkt mee over mijn schouders waardoor ik weer met vertrouwen naar de toekomst kan kijken.’’ aldus Xuly

Vanuit de jeugdwet bieden we individuele begeleiding aan cliënten tot 18 jaar. Van leren solliciteren en oefenen met werkvaardigheden tot complexere vraagstukken. Ook begeleiden we jongeren met een jeugdreclasseringsmaatregel. Deze jongeren kunnen we eventueel langer dan hun 18e levensjaar begeleiden. We zijn ervan overtuigd dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de samenleving en proberen verschillende doelgroepen hierin te ondersteunen. Het vergroten van de zelfredzaamheid en het bevorderen van de betrokkenheid staat bij ons centraal.   

Wij leveren maatwerk, kunnen zorgvragers maximaal ondersteunen en worden ingezet ter voorkoming van residentiële opname. We proberen onze hulp zo laagdrempelig mogelijk in te zetten. Onze coaches staan, indien nodig, 24/7 voor hun jongeren klaar. De coaches gaan letterlijk met hun jongeren op pad en proberen zoveel mogelijk naast de jongere te blijven staan.

Samen met de jongere en zijn omgeving wordt er een plan van aanpak gemaakt. Hierin worden duidelijk afspraken met elkaar gemaakt waaraan gewerkt wordt en hoe de ondersteuning vanuit de coach eruit komt te zien. In het plan van aanpak kunnen ook afspraken gemaakt worden die betrekking hebben op andere onderdelen binnen de organisatie. Zo kan een jongere bijvoorbeeld aangemeld worden voor diagnostiek en kan de jongere starten met het volgen van theater- of muzieklessen. De kracht van op deze manier werken is het aanbieden van een scala aan mogelijkheden en kansen voor jongeren ter vergroting van de zelfredzaamheid en het algemene welzijn van een jongere.


Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.